Ilustracija / - WIKIPEDIA
13/02/2023 u 10:06 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ambasada SAD pozvala Amerikance da odmah napuste Rusiju

Ambasada je saopštila da ruske službe bezbjednosti hapse američke državljane pod lažnim optužbama i uskraćuju im pravične i transparentne tretmane

SAD su pozvale svoje građane da odmah napuste Rusiju zbog rata u Ukrajini i rizika od, kako se navodi, proizvoljnog hapšenja ili uznemiravanja ruskih agencija za sprovođenje zakona.

Američka ambasada u Moskvi navela je da državljani SAD, koji borave ili putuju u Rusiji, treba odmah da napuste tu zemlju zbog rizika od nezakonitog pritvaranja.

Ambasada je saopštila da ruske službe bezbjednosti hapse američke državljane pod lažnim optužbama i uskraćuju im pravične i transparentne tretmane, kao i da ih osuđuju u tajnim suđenjima, uključujući američke državljane uključene u vjerske aktivnosti.

Rusija je pokrenula krivični postupak protiv američkog državljanina zbog sumnje za špijunažu, saopštila je u januaru ruska Federalna služba bezbjednosti (FSB).

SAD su više puta upozoravale svoje građane da napuste Rusiju, podsjeća Rojters, navodeći da je poslednje takvo javno upozorenje bilo u septembru nakon što je ruski predsjednik Vladimir Putin naredio djelimičnu mobilizaciju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. novembar 2023 15:12