/ - FOTO: ILUSTRACIJA
17/10/2022 u 00:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Djevojčicu u Indiji silovao rođak, pa je trudnu polio kerozinom

Majka djevojčice je rekla da ljekari čine sve da spasu njenu ćerku, ali da vjerovatno nema nade

Petnaestoogodišnja djevojčica nalazi se u kritičnom stanju u bolnici na sjeveru Indije nakon što je navodno silovao, pa trudnu zapalio član porodice.

Djevojčica je zadobila opekotine na 80 odsto kože. Njena majka rekla je da ljekari čine sve da spasu njenu ćerku, ali da vjerovatno nema nade.

Policija indijske države Utar Pradeš uhapsila je u vezi sa tim slučajem jednog 18-ogodišnjaka i njegovu majku u ponedeljak zbog sumnje da su pokušali ubistvo djevojčice tako što su je polili kerozinom i zapalili zbog toga što je bila trudna.

Policija je saopštila da je ona ostala trudna prije tri mjeseca pošto je navodno silovao 18-ogodišnji rođak.

 - Djevojčicu je navodno pre oko tri meseca silovao njen 18-godišnji rođak, nakon čega je ostala trudna -  kazao je Kamleš Kumar Diksit, visoki policijski zvaničnik u Utar Pradešu.

Ali djevojčica nije rekla svojoj majci o navodnom napadu, već je, kao i mnoge žrtve seksualnog napada, živjela u tišini.

Kada je njena majka na kraju saznala za trudnoću, pristala je da uda žrtvu za svog navodnog napadača.

 - Moja snaja (majka navodnog silovatelja) je rekla da će platiti abortus. Pošto pripadamo istoj porodici, mislila sam da smo riješili stvar. Međutim, sada želim da silovatelj bude obješen -  rekla je djevojčicina majka.

Jaina Kotari, viši advokat u indijskom Vrhovnom sudu rekla je da ovaj slučaj pokazuje da su mlade djevojke i dalje izložene velikom riziku od seksualnog nasilja.

Činjenica je, ukazuje ona,  da ovi slučajevi postaju sve nasilniji jer nema odgovornosti za počinioce. Ljudi nekažnjeno nastavljaju takve radnje jer straha nema.

U Indiji se prosečno na svakih 17 minuta dogodi jedno silovanje, a česta su i spaljivanja ženskih osoba, uglavnom u seoskim sredinama.

Problem se pogoršava u ruralnim djelovima Indije jer su žene uglavnom neobrazovane, a stigma koja okružuje seksualni napad raste

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 21:17