Unsplash, ilustracija
10/09/2021 u 13:33 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Драматично у Шпанији: Погинуо ватрогасац, евакуација 1.000 грађана

Усљед великог пожара који је уништио 3.600 хектара земљишта, морало је да се евакуише 1.000 људи на југоистоку земље

Власти су потврдиле да је у гашењу пожара у Шпанији погинуо један ватрогасац, а јаки вјетрови додатно су отежали борбу са ватром, преноси B92.

Усљед великог пожара који је уништио 3.600 хектара земљишта, морало је да се евакуише 1.000 људи на југоистоку земље.

За пожар који је избио у сриједу, сумња се да је подметнут пошто је избио на два различита мјеста, а током јучерашњег дана и преко ноћи пламен су разбуктали вјетрови брзине до 50 километара на сат, повремено са промјенљивим правцем, што је додатно отежало гашење ватре.

Војна јединица за хитне намјене је у приправности да интервенише, док стотине ватрогасаца гаси пожар у шумском подручју планинског региона провинције Малага, а авиони и хеликоптери настављају са радом бацајући воду из ваздуха, саопштили су данас званичници.

Хитна служба у региону Андалузије саопштила је да је 44-годишњи ватрогасац погинуо јуче током акције гашења пожара и да је 1.004 становника Естепоне, популарног туристичког одмаралишта, и још три општине у близини пожара евакуисано.

Од почетка 2021. до 29. августа, у Шпанији је изгорјело око 74.200 хектара шумских и површина са другим растињем, према званичним подацима шпанског Министарства за екологију.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 19:25