Redžep Tajip Erdogan / EPA
08/05/2023 u 14:42 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Erdogan: Turska će isušiti terorističku močvaru na sjeveru Sirije i Iraka

Erdogan je na ceremoniji raspoređivanja 45.000 novih nastavnika rekao da je to najveći broj u istoriji Turske, kada je riječ o raspoređivanju prosvjetnih radnika jednom odlukom

Turska će odlučno nastaviti borbu protiv terorističkih organizacija kako unutar svojih granica tako i na sjeveru Sirije i Iraka, izjavio je u ponedjeljak predsjednik Redžep Tajip Erdogan.

„Odlučno ćemo nastaviti borbu protiv terorističkih organizacija i snaga koje stoje iza njih“, rekao je turski predsjednik.

Erdogan je istakao važnost potpunog rješavanja problema terorizma.

„Potpuno ćemo isušiti močvaru terora, kojoj je došao kraj unutar naših granica, kako u sjevernom Iraku tako i u Siriji“, rekao je Erdogan na ceremoniji imenovanja 45.000 nastavnika u Istanbulu.

Erdogan je na ceremoniji raspoređivanja 45.000 novih nastavnika rekao da je to najveći broj u istoriji Turske, kada je riječ o raspoređivanju prosvjetnih radnika jednom odlukom.

Polovina angažovanih nastavnika, kako je rekao turski predsjednik, odlazi u područja pogođena zemljotresom.

PKK je separatistička organizacija koja se nalazi na listi terorističkih grupa u Turskoj, Evropskoj uniji i Sjedinjenim Američkim Državama. Tokom višedecenijske terorističke kampanje protiv Turske, teroristi PKK odgovorni su za smrt najmanje 40.000 ljudi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 00:58