Policija Nikšić / - NET
12/10/2022 u 09:44 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

FSB: Osam osoba uhapšeno zbog napada na Krimski most

Identifikovano je 12 saučesnika u pripremi napada

Ruska Federalna služba bezbjednosti (FSB) saopštila je da je uhapsila petoricu državljana Rusije i tri državljana Ukrajine i Jermenije zbog napada na Krimski most.

U saopštenju, FSB je navela da je napad na Krimski most organizovala Glavna obaveštajna uprava Ministarstva odbrane Ukrajine, kao i njen rukovodilac Kiril Budanov, prenosi Rojters.

Takođe, identifikovano je 12 saučesnika u pripremi napada.

Prema navodima FSB, eksploziv koji je doveo do urušavanja djela mosta poslat iz Odese preko Bugarske, Gruzije i Jermenije.  Agencija TASS prenosi da je teret koji je nosio eksploziv poslat nepostojećoj kompaniji na Krimu, koji je Rusija anektirala 2014. godine.

Kako je istragom utvrđeno, eksplozivna naprava je kamuflirana u rolnama građevinskom polietilenskom folijom na 22 palete ukupne težine 22.770 kg i početkom avgusta „poslata iz morske luke Odesa u bugarski grad Ruse po ugovoru br. 02/ 08/2022 između Translogistik LLC UA“ (Kijev) i „Baltek Capital SA“.

Obaveštajna služba je istakla da se istraga o napadu nastavlja, a svi njegovi organizatori i saučesnici, „uključujući strane državljane, odgovaraće u skladu sa ruskim zakonom“, navodi Interfaks.

PodsJetimo, nakon eksplozije na Krimskom mostu predsJednik Vladimir Putin optužio je Ukrajinu za terorizam, a ruske snage su izvele niz raketnih napada na Kijev i druge ukrajinske gradove. Ukrajinci nisu rekli da oni stoje iza toga, niti su negirali, već su samo rekli da je to bio „odličan poklon za Putinov rođendan“.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 19:06