Unsplash: reza shayestehpour Kiša, poplava, ilustracija / - UNSPLASH: REZA SHAYESTEHPOUR KIšA, POPLAVA, ILUSTRACIJA
18/05/2023 u 22:07 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Italija: Broj žrtava u poplavama popeo se na 13

Među poginulima je i stariji bračni par koji je zarobljen u svojoj kući u Kavi, selu u provinciji Forli-Čezena.

Broj poginulih u poplavama u regionu Emilija-Romanja porastao je u četvrtak na 13 pošto su još tri žrtve pronađene u oblasti Ravene, rekli su lokalni izvori, ispravljajući raniji netačan broj od 14, prenosi Index.hr.

U Sant’Agata sul Santerno stariji muškarac pronađen je mrtav u svojoj kući, a pronađena je žena koja još nije identifikovana, prenosi italijanska novinska agencija Ansa.

U kući u Kastel Bolonjezu spasioci su pronašli tijelo muškarca koji je navodno odbio da napusti svoj dom kada su zaprijetile poplave. Pored toga, jedna osoba je nestala u blizini Bončelina. Desetine ljudi se vode kao nestale nakon katastrofe, dodaje Ansa.

Među poginulima je i stariji bračni par koji je zarobljen u svojoj kući u Kavi, selu u provinciji Forli-Čezena. 

- Čuli smo njihove vapaje za pomoć. Pokušali smo da ih izvučemo, ali je bilo kasno - rekao je komšija za list Il Mesađero.

Osamdesetogodišnji muškarac se udavio u svom podrumu nakon što je otišao po stvari, a par, identifikovan kao Sauro Manuci i Marinela Maraldi, koji su vlasnici kompanije za proizvodnju biljaka, poginuo je u polju preko puta njihove kuće.

Tijelo Maraldija (70) odnijeto je 12 milja niz rijeku prije nego što je pronađeno na plaži duž jadranske obale. Jedan 76-godišnji muškarac poginuo je nakon što ga je pogodilo klizište u njegovoj bašti, dok je drugi muškarac (43) poginuo nakon što je pao u bunar dok je pokušavao da ispumpa vodu sa svog imanja, prenosi Indeks.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 03:08