Kina SAD / - MEDIA BIRO
09/04/2024 u 14:16 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kina i SAD postigle dogovor o daljoj komunikaciji o ekonomskim i finansijskim pitanjima

Kina i Sjedinjene Države se slažu da komuniciraju o izbalansiranom ekonomskom rastu dvije zemlje i svijeta u okviru ekonomske radne grupe Kine i SAD-a.

One će nastaviti da obavljaju razmjene o pitanjima uključujući finansijsku stabilnost, održive finansije i mjere protiv pranja, saopštilo je Ministarstvo finansija Kine, prenosi MediaBiro.

Četvrta runda sastanaka dvije radne grupe trebalo bi da bude održana odvojeno tokom proljećnih sastanaka Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u Vašingtonu sredinom aprila.

Informišući medije o posjeti američke ministarke finansija Dženet Jelen Kini, zamjenik ministra finansija Lijao Min rekao je da je kineska strana održala razgovore i razmjenu sa Jelen na više nivoa.

- Dvije strane su se složile da sprovedu važan konsenzus koji su postigli dvojica šefova država, nastave da jačaju komunikaciju i saradnju na ekonomskom i finansijskom polju, rekao je Lijao.

Kazao je da je Kina izrazila ozbiljnu zabrinutost zbog američkih sankcija i ograničenja za kineske kompanije, ukazavši da te mjere štete legitimnim pravima i interesima kineskih kompanija i ljudi, a takođe su štetne za dobrostojeće američke kompanije i pojedince.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 15:57