Poplava, ilustracija / - FOTO: UNSPLASH
04/03/2023 u 17:25 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Malezija: Poplave raselile 40 hiljada ljudi

Poplave u Maleziji su česte tokom redovne monsunske sezone između oktobra i marta, ali zbog pljuskova ove sedmice su mnogi stanovnici Džohora morali u žurbi da nađu sklonište

Poplave kao rezultat višednevnih jakih kiša u Maleziji prisilile su skoro 40 hiljada ljudi da pobjegnu iz svojih domova u južnoj saveznoj državi Džohor, koja se graniči sa Singapurom, a najmanje četiri osobe preminule su tokom prošle sedmice, saopštili su danas zvaničnici.

Stanovnik grada Jong Peng u državi Džohor, Mohd Nur Sad, za Rojters je kazao da su se nekad pripremali za kipšnu sezonu u novembru i decembru.

“Svaka kuća je imala čamac, ali sada sa nepredvidljivim vremenom, izgleda da nijesmo pripremljeni i sve je postalo haotično”, dodao je on.

Iz nacionalne agencije za upravljanje katastrofama kazali su da su vijesti obezbijedile više od 200 skloništa za ljude koji su raseljeni zbog poplava.

Poplave u Maleziji su česte tokom redovne monsunske sezone između oktobra i marta, ali zbog pljuskova ove sedmice su mnogi stanovnici Džohora morali u žurbi da nađu sklonište.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
MALEZIJAPOPLAVE
16. maj 2024 19:47