MVP Palestine / - MVP PALESTINE
13/04/2023 u 13:44 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

MVP Palestine osuđuje represivne mjere Izraela protiv palestinskih hrišćana

Ministarstvo smatra da su ove mjere kolektivna kazna za sve Palestince u okupiranom Jerusalimu i napad na njegova sveta mjesta i identitet

Ministarstvo vanjskih poslova Države Palestine najoštrije osuđuje rasističke i represivne mjere Izraela protiv palestinskih hrišćana i posjetilaca iz cijelog svijeta, koje će spriječiti hiljade vjernika da posjete Crkvu Svetog groba tokom proslave Vaskrsa, uključujući i ceremoniju Velike subote.  

- Ministarstvo smatra da su ove mjere kolektivna kazna za sve Palestince u okupiranom Jerusalimu i napad na njegova sveta mjesta i identitet. To je takođe flagrantan napad na postojeći politički, istorijski i pravni status Jerusalima i flagrantno kršenje obaveza Izraela kao okupatorske sile po međunarodnom pravu. Ministarstvo potvrđuje da su ove mjere Izraela nelegalne i ništavne, i da neće uspostaviti nikakva prava za okupatorsku vlast na Okupiranoj Palestinskoj teritoriji, uključujući Jerusalim, navodi se u saopštenju.

Kako dodaju, kontinuirana provokativna djelovanja Izraela su gruba kršenja međunarodnog prava, međunarodnog humanitarnog prava i potpisanih sporazuma, što će podstaći dalju eskalaciju sukoba u regionu.

Pozvali su međunarodnu zajednicu da hitno obezbijedi međunarodnu zaštitu za palestinski narod, a posebno za Jerusalim i njegova sveta mjesta.  

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 10:00