/ - FOTO: Printscreen
28/06/2023 u 19:06 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Novi detalji zavjere šefa Vagnera: Prigožin planirao da uhapsi Šojgua i Gerasimova?

Dodaje se da je Federalna služba bezbjednosti (FSB) saznala za zavjeru dva dana prije nego što je trebalo da se dogodi, zbog čega je Prigožin morao da promijeni svoje planove

Šef paravojne grupe "Vagner" Jevgenij Prigožin planirao je da uhapsi dvojicu najviših ruskih vojnih zvaničnika kada je pokrenuo kratkotrajnu pobunu u subotu, objavio je "Volstrit džornal".

Kako se navodi, Prigožinova zavjera je uključivala hapšenje ministra odbrane Sergeja Šojgua i načelnika Generalštaba Valerija Gerasimova prilikom njihove posjete pograničnoj oblasti, prenosi CNN.

Dodaje se da je Federalna služba bezbjednosti (FSB) saznala za zavjeru dva dana prije nego što je trebalo da se dogodi, zbog čega je Prigožin morao da promijeni svoje planove u poslednjem trenutku i, umjesto toga, krene u marš na Moskvu.

Prethodno je „Njujork tajms“ objavio da je Surovikin, koji je ujedno i zamjenik komandanta ruske „specijalne vojne operacije“ u Ukrajini, unaprijed znao da Prigožin planira pobunu protiv ruskih zvaničnika iz sektora odbrane.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 20:37