Џастин Трудо / - Џастин Трудо
26/09/2023 u 11:35 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Oglasio se Trudo o skandalu sa nacistom u parlamentu: Velika sramota

Predsjednik Donjeg doma kanadskog parlamenta suočava se s pozivima da podnese ostavku zbog toga, a Trudo je juče novinarima priznao da je „izuzetno uznemirujuće to što se dogodilo“

Činjenica da je u kanadski parlament pozvan Ukrajinac koji se borio u nacističkoj jedinici u Drugom svjetskom ratu je "velika sramota" za Kanadu, saopštio je premijer Džastin Trudo.

Jaroslav Hunka (98) dobio je ovacije nakon što ga je predsjednik Donjeg doma Entoni Rota nazvao „herojem“ tokom posjete ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog u petak, prenosi BBC.

Rota je saopštio da mu nisu bile poznate Hunkine veze sa nacistima i da je pogriješio kad ga je pozvao da prisustvuje događaju.

Predsjednik Donjeg doma kanadskog parlamenta suočava se s pozivima da podnese ostavku zbog toga, a Trudo je juče novinarima priznao da je „izuzetno uznemirujuće to što se dogodilo“.

- Ovo je nešto što je velika sramota za parlament Kanade i samim tim za sve Kanađane - dodao je Trudo

Incident se dogodio u petak, kada se u parlamentu obratio ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski.

Hunka je sjedio na galeriji Donjeg doma kada je Rota pokazao na njega i saopštio da je riječ o čovjeku koji je ukrajinski i kanadski heroj i da mu zahvaljuju za svu njegovu službu.

Prisutni u sali odgovorili su pljeskom.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. decembar 2023 11:36