Ilustracija zastava Moldavije / - SHUTTERSTOCK
17/04/2023 u 01:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Premijer Moldavije kritikovao stanje uma građana: Ponašamo se kao nacija sa invaliditetom

Glavna stvar koju politička klasa treba da uradi jeste da obrazuje i prevaziđe strahove. Moramo da obrazujemo, objašnjavamo, ohrabrujemo, preuzimamo odgovornost. To je ono što je naša obaveza, poručio je premijer Moldavije

Premijer Moldavije Dorin Recean boravio je u posjeti jugu ove države, a tokom obilaska područja osvrnuo se i na, kako je naglašeno, stanje uma Moldavaca te je povodom toga iznio niz kritika

Tokom posjete regiji Taraklija, u kojoj žive etnički Bugari, Recean je razgovarao sa stanovnicima o situaciji u ovom dijelu zemlje, ali i uticaju rata u Ukrajini na Moldaviju, prenosi Klix.ba.

- Bio sam u Tarakliji i razgovarao sam sa nekim stanovnicima tamo. Pokrenuo sam temu o tome šta se dešava u Ukrajini. Imamo veoma veliki problem. To je nacionalni problem samopouzdanja. Mi, mali narod, oduvijek smo se ponašali kao nacija, izvinite na izrazu, sa invaliditetom. To je uticalo na nas, uključujući i to kako razmišljamo o sebi, kako se pozicioniramo u ovoj regiji, rekao je Recean.

Premijer je dodao i da vlasti zemlje treba da rade sa stanovništvom kako bi im prenijeli prednosti evropskih integracija za Moldaviju.

- Glavna stvar koju politička klasa treba da uradi jeste da obrazuje i prevaziđe strahove. Moramo da obrazujemo, objašnjavamo, ohrabrujemo, preuzimamo odgovornost. To je ono što je naša obaveza, poručio je premijer Moldavije Dorin Recean.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 08:55