Рама и Вучић / - РТРС
02/04/2023 u 14:48 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Rama: ZSO i vjerske slobode Srba moraju imati 100 odsto garancije

Rama i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić istakli su da vrlo često imaju različita mišljenja, prije svega o Kosovu, ali da to nije razlog da između dvije zemlje nema dijaloga

Premijer Albanije Edi Rama izjavio je u Veroni da je u nedavnom razgovaru kosovskom premijeru Aljbinu Kurtiju rekao da Zajednica srpskih opština i vjerske slobode moraju biti garantovane 100 odsto za Srbe na Kosovu.

„To može da bude most u budućnosti, a ne problem“, rekao je Rama na konferenciji za novinare Otvorenog Balkna u Veroni i dodao da je Kurti na nedavnom sastanku bio mnogo otvoreniji i konstruktivniji nego prije.

Rama i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić istakli su da vrlo često imaju različita mišljenja, prije svega o Kosovu, ali da to nije razlog da između dvije zemlje nema dijaloga.

Rama je istakao da bi, ako bi Srbi i Albanci nastavili da ne razgovaraju međusobno, ako bi ostali iza „barikada na Balaknu“, to bilo teško za sve.

„Nekada imamo neslaganja i postoji velika razlika posebno kada je riječ o Kosovu i Metohiji kako ga vi zovete, ili Kosovu kako ga mi zovemo, a da li je to razlog da ne razgovaramo, ja mislim da je to razlog da razgovaramo još više“, poručio je Rama.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 16:16