Hakeri (ilustracija) / - SHUTTERSTOCK
18/12/2023 u 15:43 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Sajber napad na benzinske pumpe u Iranu

Hakerska grupa objavila je na društvenoj mreži X da je sajber napad odgovor na "agresiju Islamske republike i njenih zastupnika u regionu"

Hakerska grupa "Gonješke Darande", koja se ranije dovodila u vezu sa Izraelom, saopštila da je izvela sajber napad tokom kojeg je paralisala benzinske pumpe širom Irana, prenosi "Tajms of Izrael".

Hakerska grupa objavila je na društvenoj mreži X da je sajber napad odgovor na "agresiju Islamske republike i njenih zastupnika u regionu" i poručila iranskom vrhovnom vođi Ajatolahu Aliju Hamneiju da "igranje sa vatrom ima cijenu". 

Iranska televizija navela je da su zabilježene nepravilnosti u radu na benzinskim stanicama zbog "problema sa softverom" i pozvala ljude da ne žure da odu na benzinske pumpe koje i dalje rade, prenosi AP.

Iransko ministarstvo za naftu, kako je prenela televizija, saopštilo je da je više od 30 odsto benzinskih pumpi i dalje u funkciji. Iran ima oko 33.000 benzinskih pumpi.

Hakerska grupa "Gonješke Darande" ranije je izvodila sajber napade na iranske kompanije za proizvodnju čelika.

Do najnovijeg incidenta dolazi u vrijeme kada su Hezbolah iz Libana i jemenski Huti, koje podržava Iran, pojačali napade na Izrael tokom rata ove zemlje sa Hamasom. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 14:06