/ - PHOTO BY SCOTT RODGERSON ON UNSPLASH
11/05/2023 u 10:08 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

U izraelskom napadu ubijen komandant raketne jedinice Islamskog džihada

Izraelska vojska saopštila je da su ubijeni u stanu na petom spratu zgrade u blizini Khan Younisa na jugu teritorija

U vazdušnom napadu izraelske vojske rano jutros u stanu je ubijen komandant raketne jedinice Palestinskog islamskog džihada (PIJ) i još dvojica militanata u Gazi.

Izraelska vojska saopštila je da su ubijeni u stanu na petom spratu zgrade u blizini Khan Younisa na jugu teritorija, prenosi Avaz.

U srijedu su militanti u Gazi ispalili više od 500 raketa na Izrael, navodi BBC. Izraelska vojska pogodila je više od 130 ciljeva militanata u Gazi, u najžešćim borbama u devet mjeseci.

Dvadeset i pet ljudi ubijeno je u Gazi od utorka ujutro kada je Izrael započeo svoju operaciju protiv PIJ-a, saopštilo je palestinsko ministarstvo zdravstva. Među ubijenima je najmanje 10 civila i još tri zvaničnika PIJ-a.

Izraelska vojska je saopštila da su četiri osobe, uključujući troje djece, ubijene u Gazi u raketnom napadu, iako to nije potvrđeno iz palestinskih izvora.

U Izraelu nije bilo smrtnih slučajeva, iako su neke rakete pogodile kuće i zgrade. Većina raketa je palo na otvorena područja ili su presretnute.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. maj 2024 20:19