Bagdad, ilustracija / - ФОТО: X
04/01/2024 u 13:20 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Amerikanci napali dronom Bagdad, ubili vođa antiameričkih snaga

U udaru su ubijena dva člana i ranjeno sedam drugih pripadnika vojne formacije Hašed al-Šaabija

U američkom napadu na Bagdad u četvrtak ubijen je vojni komandant grupe Hašed al-Šaabi, saopštile su bivše paravojne snage, a irački zbaničnik izvijestio je o dvije smrti u napadu dronom.

- Dron je ciljao štab logističke podrške Hašed al-Šaabija, uglavnom proiranskih bivših paravojnih jedinica integriranih u iračke oružane snage - rekao je on.

U udaru su ubijena dva člana i ranjeno sedam drugih, rekao je dužnosnik koji je želio ostati anoniman.

 

Izvor Hašeda, koji je takođe tražio da ne bude imenovan, potvrdio je broj mrtvih i optužio da Sjedinjene Američke Države stoje iza napada.

Policijski izvori i očevici rekli su da su najmanje dvije rakete pale unutar zgrade koju koristi iračka milicija al-Nujabaa.

- Mi ćemo uzvratiti i natjerati Amerikance da požale što su izvršili ovu agresiju - rekao je Abu Akuel al-Musavi, lokalni komandant iračke milicije.

Harakat al-Nujaba, jedna od frakcija Hašeda, saopštila je da je zamjenik komandanta operacija za Bagdad, Muštak Talib al-Saidi

ubijen u američkom udaru.

Nije bilo komentara američkih zvaničnika, čije su se snage u Iraku i susjednoj Siriji suočile s talasom napada od početka rata između Izraela i Hamasa.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 15:34