/ - фото: Скриншат
16/06/2021 u 17:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Завршена прва рунда разговора Баjден-Путин

У првоj рунди састанака Баjден и Путин су разговарали у присуству државног секретара САД Ентониjа Блинкена и руског министра спољних послова Сергеjа Лаврова и двоjе преводилаца

Предсjедници САД и Русиjе Џозеф Баjден и Владимир Путин завршили су данас прву рунду разговора и почињу први од два шира састанка са делегациjама у Женеви.

У првоj рунди састанака Баjден и Путин су разговарали у присуству државног секретара САД Ентониjа Блинкена и руског министра спољних послова Сергеjа Лаврова и двоjе преводилаца, преноси Н1.

Планирана су два шира састанка данас поподне када ће се двоjици вођа придружити додатни помоћници и преводиоци.

Са америчке стране на проширеном састанку треба да буду Блинкен, савjетник за националну безбjедност Џеjк Саливан, потпредсjедница државног секретра за политичке послове Викториjа Нуланд, амерички амбасадор у Русиjи Џон Саливан и стручњаци за Русиjу Националног савjета за безбjедност Ерик Грин и Стергос Калудис.

У рускоj делегациjи су Лавров, Путинов савjетник за сполjне послове Jури Ушаков, замjеник Лаврова Сергеj Рjабков, начелник генералштаба руске воjске генерал Валери Герасимов, руски амбасадор у Вашингтону Анатоли Антонов као и изасланици Кремлjа за Украjину и Сириjу и Путинов портпарол Дмитриj Песков.

Укупно се предвиђа да ће самит траjати четири до пет сати, а потом ће лидери одржати одвоjене конференциjе за медиjе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 12:26