Crnogorski orkestar mladih / - FOTO: ADIS RAMOVIć
23/09/2023 u 18:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Crnogorski orkeastar mladih nastupio u Luksemburgu

Njihov nastup oduševio je goste mješavinom klasičnih, savremenih i crnogorskih kompozicija

U prestižnom Le Royal Hotelu u Luksemburgu Crnogorski orkestar mladih održao je nezaboravan koncert, u organizaciji Kulturno-informativnog centra Crne Gore u Luksemburgu, a uz podršku Ministarstva kulture Crne Gore i Glavnog grada Podgorica.

Nakon pozdravne riječi predsjednica KIC-a Crne Gore Fetije Kalač, Amela Skenderović, najmlađa bošnjačka kandidatkinja na nacionalnim izborima u Luksemburgu, itakla je važnost očuvanja veza između Crne Gore i Luksemburga.

Ovaj događaj privukao je posjetioce iz Crne Gore, ali i međunarodnu publiku. Crnogorski orkestar mladih čini grupa mladih i talentovanih muzičara koji su imali priliku da predstavljaju Crnu Goru u mnogim zemljama Evrope. Njihov nastup oduševio je goste mješavinom klasičnih, savremenih i crnogorskih kompozicija.

- Ovo muzičko veče bilo je i prilika za jačanje kulturnih veza između Crne Gore i Luksemburga. Crnogorski orkestar mladih nije samo muzički ansambl, već i su oni i ambasadori kulture i umjetnosti svoje zemlje. Njihov entuzijazam i talent osvajaju srca publike gdje god da nastupaju. Očuvanje veza između Crne Gore i Luksemburga putem umjetnosti i kulture ključno je za širenje razumijevanja i prijateljstva između ovih dviju nacija. Crnogorski orkestar mladih svakako je doprinio tom cilju svojim nevjerovatnim muzičkim izvedbama i nastupom u Luksemburgu, navodi Fetija Kalač.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 15:38