Плакат за изложбу / -ФОТО: ЦЗК ЦЕТИЊЕ
04/02/2024 u 16:48 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

CZK Cetinje: Crno-biјela priča o samoći

Serija fotografija "91...2" predstavlja evokativan i introspektivan prikaz života Aleksandrine babe tokom njene 91. i 92. godine života

Centar za kulturu Prijestonice Cetinje organizuje samostalnu izložbu fotografija likovne umjetnice Aleksandre Drecun. Izložba naslovljena "91...2" će biti otvorena u ponedјeljak, 5. februara u 18 časova u Galeriji CZK. Izložbu će otvoriti vizuelna umjetnica i grafički dizajner Ana Ivanović. Izložba јe u postavci do 12. februara.

Aleksandra Drecun, rođena je 1999. godine na Cetinju. Diplomirala je na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju. 2020. godine bila je na Erasmus+ studentskoj razmjeni na Fakultetu likovnih umjetnosti Belas Artes u Lisabonu. Trenutno je na master studijama grafičkog dizajna na Cetinju. U okviru studija završila je Erasmus+ Traineeship program na Akademiji likovnih umjetnosti u Maćerati. Izlagala je na više grupnih izložbi u inostranstvu.

Serija fotografija "91...2" predstavlja evokativan i introspektivan prikaz života Aleksandrine babe tokom njene 91. i 92. godine života. Fotografije otkrivaju dubinu njenog izolovanog života, istražujući stanja samoće i starenja kroz opservaciju.

Kompleksna dinamika između ličnih izbora i ljudskog iskustva, koristeći visok kontrast crno-bijele estetike kako bi simbolizovale oštrinu i dirljivost njenog života. Svaka fotografija pažljivo komponovana, zabilježena sa njenim leđima dok gleda kroz prozor, uranja posmatrača u prostranstvo njene samotnosti, prenoseći težinu njenih unutrašnjih doživljaja.

Izložba podstiče posmatrače na razmišljanje o izborima, prolaznosti vremena i uticaju izolacije. Putem vizuelnog pripovijedanja, serija hvata suštinu njenog postojanja, pozivajući na empatiju, kontemplaciju i razumijevanje kompleksnosti ljudske egzistencije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 01:02