Plakat manifestacije / -FOTO: NVU "ANTIFAŠISTI CETINJA"
27/11/2023 u 14:11 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

„Dani antifašizma” na Cetinju

Udruženje "Antifašisti Cetinja", od 28. do 30. novembra, organizuje treće izdanje manifestacije „Dana antifašizma”. Ovogodišnjm programima obilježiće se 80 godina od Drugog zasijedanja AVNOJ-a i prelomnih događaja u Narodnooslobodilačkoj borbi – bitke na Neretvi i Sutjesci.

Program počinje 28.11. u 18 časova u Centra za kulturu Prijestonice predavanjem dramskog pisca Željka Vušurovića na temu "Jugoslovenski ratni filmovi". Potom će biti prikazan film „Bitka na Neretvi”.

Narednog dana, 29.11, u 18 časova, počinje promocija knjige Milovana Đilasa "Nova klasa" u izdanju crnogorske izdavačke kuće "Fokalizator". Govoriće Milica Nikolić, Ivan Radojičić, Ivan Mijanović i Vukan Ražnatović, a moderatorka je Irena Delja. U 19 časova počinje razgovor sa istoričarima Filipom Kuzmanom i Petrom Lekićem na temu 80 godina AVNOJ-a i njegove tekovine. U četvrtak, 30.11, u 18 časova, počinje promocija knjige Borislava Bora Glišića "Njemački ratni izvještaji iz Nacionalnog arhiva u Vašingtonu: ko je s kim imao vojnu saradnju i kada". Na promociji će govoriti mr Jovan Muhadinović, Ivan Mijanović, i autor.

Pokrovitelj manifestacije je Prijestonica Cetinje, a svi programi će se održati u Centru za kulturu Prijestonice.

Ž.J.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 05:37