Đorđe Rašović / - PRIVATNA ARHIVA
08/09/2023 u 14:42 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đorđe Rašović izlože u Beogradu

Akademski slikar iz Crne Gore predstaviio svoje radove u okviru izložbe "Svet u boji"

Naš akademski slikar Đorđe Rašović predstavio je svoje radove u okviru šeste po redu grupne izložbe "Svet u boji" koja je otvorena u galerijskom prostoru "Beti Ford" u Beogradu. Postavku koju pored Rašovićevih slika čini radovi još 52 likovna umjetnika iz Srbije i regiona nastala je u organizaciji Udruženja "Kreativna fabrika" iz Beograda.

Zanimljivo je da je Đorđe Rašović jedinstven primjer da je umjetnički savjet galerije "Beti Ford" koji je birao radove sa konkursa za izložbu uvrstio obe njegove slike za postavju.

Kako je istakla na otvaranju izložbe grafičarka Ana Marinović, šesta izložba "Svet u boji" je dio trilogijr koju još čine postavke "Crno-beli svet" i "Kreativni svet", a u okviru kojih likovni stvaraoci koji se bave različitim žarovima vizuelnog stvaralaštva. 

Realizatori projekta su Udruženje "Kreativna fabrika" i Udruženje za razvoj likovnih umetnosti. 

image

Jedna od slika Rašovića na izložbi

- PRIVATNA ARHIVA

Udruženje Kreativna Fabrika ima za cilj promovisanje umetnika i umetničkog stvaralaštva. Umetnici čiji se rad promoviše su iz domena likovnih i primenjenih umetnosti, studenti umetničkih fakulteta, samostalni umetnici, kao i neafirmisani slobodni umetnici. Kreativna fabrika je u okviru projekta DosijeUmetnik organizovala preko 150 samostalnih izložbi kao i više kolektivnih izložbi kao što su “Impuls” i “Ja volim grafiku” gde se beogradskoj publici, kroz svoje radove predstavilo preko 100 umetnika u ovoj godini.

image

Jedna od dvije slike Rašovića u postavci izložbe Svet u boji

- PRIVATNA ARHIVA

Umetnički savjet galerije "Beti Ford" asu pored Ane Marinović, članice ULUPUDS-a, još Edvina Romanovic Hudeckova, magistar likovnih umetnosti, grafičar Igor Markišić, dizajnerka Milena MItrović i Biljana Ćalić, predsjednica udruženja "Kreativna fabrika".

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 02:29