Камерни хор „Књаз Милош” / - ФБ Камерни хор "Књаз Милош"
26/11/2021 u 21:34 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Мини турнеја ансамбла „Књаз Милош” по Црној Гори

Ансамбл ће посјетити Подгорицу, Херцег Нови, Петровац, Никшић и Пљевља

Ансамбл „Књаз Милош” Удружења „У име живих“ из Београда започеће мини турнеjу по Црноj Гори сјутрашњим концертом у Подгорици (27.новембар) у организациjи Српског националног савjета Црне Горе, наjавили су организатори.

Ансамбл састављен од хора и оркестра представиће се програмом духовне и световне, српске и свјетске музике и у Пљевљима 1. децембра такође у организациjи Српског националног савjета Црне Горе, Град Будва организуjе концерт „Књаза Милоша“ 28. децембра у Петровцу.

Концерти ансамбла „Књаз Милош“ заказани су и у Никшићу 29. новембра и Херцег Новом дан касниjе уз подршку тамошњих локалних самоуправа.

Михаjло Рабреновић, предсједник Пословног савета Удружења „У име живих“ напомиње да су очување вере, jезика и писма, културног и националног идентитета српског народа на овим просторима од великог значаjа и дио тежњи ансамбла „Књаз Милош” да се афирмишу европске вриједности.

– Наша мисиjа се остваруjе у знаку љубави, вјере, истине и наде, кроз пјесму и музику. Сигуран сам да су то наjбољи мостови уjедињења , братства и заjедништва међу народима – казао jе Рабреновић.

У склопу пропутовања са ансамблом „Књаз Милош”, чланови Удружења „У име живих” посјетиће манастире Милешева и Острог.

Гостовање ансамбла „Књаз Милош” реализуjе се уз подршку Управе за диjаспору Министарства спољних послова и Амбасаде Србиjе у Црноj Гори, а Удружење „У име живих” дјелуjе са благословом патриjаха Порфириjа.

Хор и оркестар „Књаз Милош” дјелуjе у оквиру Удружења „У име живих” основаног у Београду 2012. године са циљем да промовише традициjу и културне вриједности Србиjе у земљи и иностранству.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

18. januar 2022 14:36