Један од предавача / -MIDPOINT INTENSIVE MONTENEGRO
19/11/2023 u 13:57 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Obuka za filmske timove iz Crne Gore

MIDPOINT program u saradnji sa Filmskim centrom Crne Gore organizuje četvorodnevi program obuke koji počinje u utorak, 21. novembra u podgoričkom hotelu „Cue”. Obuka za filmske timove okupljene oko projekata dugometražnih igranih filmova u fazi razvoja, pod nazivom MIDPOINT Intensive Montenegro održaveće se kroz radionice, a traje do 24. novembra. U okviru ovog trening programa biće obučena četiri tima od po maksimum tri učesnika.
Tokom radionice timovi će raditi na kreativnom razvoju scenarija, kao i na produkcijskim aspektima njihovih projekata. Nakon radionice, uslijediće i online konsultacije sa mentorima, a u skladu sa potrebama svakog od projekta koji budu učestvovali.

Radionica se sastoji od grupnog rada mentora i polaznika, sa predavanjima, a za mentore su odabrana dva filmska stručnjaka iz Evrope – Christian Routh, skript supervizor iz Velike Britanije i Pavla Janoušková Kubečková, producentkinja iz Češke.

image

Визуал којим се најављује догађај

-MIDPOINT INTENSIVE MONTENEGRO

Za ovogodišnje izdanje programa, MIDPOINT je, u saradnji sa Filmskim centrom Crne Gore, selektovani su sledeći projekti i timovi: "TRANSFER" (Atomic Production) - Gana Čomagić, rediteljka, Rade Vukčević, scenarista, i Ivan Čojbašić, producent; "MATURA" (Galileo Production) - Nikola Vukčević, reditelj, Milorad Radenović, producent; "JAGLIKA" (KA Productions) - Andrija Mugoša, reditelj, Armin Behrem, scenarista, i Iva Kasalica, producentkinja; "SKARABEJ" (Far Production) - Mladen Vujačić, reditelj, Hajdana Baletić, scenaristkinja, i Nemanja Popović, producent.

Kako najavljuju organizatori u sklopu programa 23. novembra u 17 časova, u organizaciji Creative Europe MEDIA Deska Crne Gore biće održan i masterklas na temu pisanja scenarija, pod nazivom "The Tools of Screenwriting and Dealing with the Industry", koji će održati Christian Routh.

Masterklas je otvoren za javnost, a namijenjen je svima koji se interesuju ili bave pisanjem scenarija i žele da prošire svoje vidike i vještine u ovoj oblasti.

Ž.J.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 09:18