Plakat za izožbu / -UMJETNIČKA KOLONIJA DANILOVGRAD
04/04/2024 u 08:39 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

„Proces” u Umjetničkoj koloniji u Danilovgradu

Danilovgradska Umjetnička kolonija jedna je od četiri ustanove kulture koje su bile uključene u projekat "ReCulture". Pored nje, tu su još i Spomen - zbirka Pavla Beljanskog iz Novog Sada, Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske iz Banja Luke i Kulturni centar Trebinje

Izložba naslovljena "Proces" biće otvorena danas, četvrtak, 4. aprila, u 19 časova u galeriji Umjetničke kolonije u Danilovgradu. Na izložbi će biti predstavljen novi vizuelni identitet danilovgradske Umјetničke koloniјe i regionalni proјekat "ReCulture" u koјem јe učestvovala i ova јavna ustanova.

Na otvaranju izložbe govoriće Miljan Vuković, direktor Kulturnog centra Trebinje i glavni menadžer projekta, mr Adela Zejnilović, profesor na FLU Cetinje i Marija Radonjić Ćupić, potpredsjednica Opštine Danilovgrad, a ispred Umјetničke koloniјe vaјar mr Velibor Pavićević.

image

Нови визуални знак Умјетничке колоније из Даниловграда

-УМЈЕТНИЧКА КОЛОНИЈА ДАНИЛВОГРАД

Izložba "Proces" koja predstavlja posljednju etapu ujedno i završnicu trogodišnjeg evropskog projekta "ReCulture - Rebrendiranje ustanova kulture Zapadnog Balkana" u okviru programa Kreativne Evrope.

Benefit koji ostvaruje Umjetnička kolonija učešćem u ovom projektu jeste savremeni vizuelni identitet koji će omogućiti daleko bolju vidljivost kroz korišćenje razvojnog web sajta, kao i vizuelni identitet za društvene mreže kao snažne alate u promociji rada ustanove.

Na izložbi će pored predstavljanja novog vizuelnog identiteta Umjetničke kolonije Danilovgrad, biti predstavljen proces kroz koji je nastajala izložba i sam projekat. Cilj projekta je uspostavljanje osnove za veću vidljivost i osavremenjeni izgled ustanova kulture na Zapadnom Balkanu, kao i povezivanje profesionalaca i ustanova koje djeluju na polju kulture.

image

Нови визуални знак Умјетничке колоније из Даниловграда

-УМЈЕТНИЧКА КОЛОНИЈА ДАНИЛВОГРАД

Danilovgradska Umjetnička kolonija jedna je od četiri ustanove kulture koje su bile uključene u ovaj projekat. Pored nje, tu su još i Spomen - zbirka Pavla Beljanskog iz Novog Sada, Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske iz Banja Luke i Kulturni centar Trebinje, koji je vođa projekta. Pored ove četiri, u projekat su uključeni i Udruženje Inkfest, Fakultet dramskih umjetnosti, Muzej evropske civilizacije i Mediterana i Institut za kulturnu politiku.

Izložba će moći da se pogleda do 20. aprila.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 23:24