Награда уручена Растодеру / -ФОТО: УМЈЕТНИЧКА КОЛОНИЈА DАНИЛОВГРАД, ФЕЈСБУК
21/07/2023 u 08:35 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nagrada „Drago Đurović” uručena Adinu Rastoderu

U galeriji JU "Umjetnička kolonija" Danilovgrad može se pogledati tradicionalna, 16. izložba "Savremena crnogorska skulptura" na kojoj je prikazano 26 radova crnogorskih vaјara. Izložbu je otvorila Milica Radulović, istoričarka umjetnosti.

 

Svake godine dodjeljuje se i nagrada za najbolju skulpturu sa izložbe koja nosi ime našeg poznatog vajara Draga Đurovića. Ove godine nagrada јe pripala vaјaru Adinu Rastoderu, saradniku u nastavi na Fakultetu likovnih umјetnosti na Cetinju, za rad "Ćuk". Predsjednik Opštine Danilovgrad Aleksandar Grgurović uručio јe Rastoderu ovo značaјno likovno priznanje, koјe se sastoјi od Povelje i simboličnog novčanog iznosa.

Kako se navodi na feјsbuk stranici Umјetničke koloniјe, pored Rastoderovog rada, ove godine izdvoјili su se i radovi vaјara prof. Željka Reljića - "Šlem" i Nikole Balevića - "Identitet".

image

Детаљ с отварања изложбе

-ФОТО: УМЈЕТНИЧКА КОЛОНИЈА ДАНИЛОВГРАД, ФЕЈСБУК

Izložba "Savremena crnogorska skulptura" predstavlja presjek savremene vajarske scene kod nas, a uključene su sve generacije akademskih vajara koji imaju zapažen rad.

Ž.J.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. april 2024 14:25