Визуал за награду / -СЕКРЕТАРИЈАТ ЗА КУЛТУРУ ПОДГОРИЦЕ
24/01/2024 u 14:46 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Raspisan konkurs za književnu nagradu "Dragan Radulović"

Nagrada se dodjeljuje književniku-ci iz Crne Gore i regionalnim autorima kao javno priznanje za knjigu koja predstavlja izuzetno ostvarenje u oblasti književnog stvaralaštva za djecu i mlade i koja je objavljena u 2023. godini

Sekretarijat za kulturu Glavnog grada Podgorica, shodno Odluci o ustanovljavanju Književne nagrade "Dragan Radulović" za knjigu koja je kao izuzetno ostvarenje u oblasti književnog stvaralaštva za djecu i mlade objavljena u prethodnoj godini, otvorio јe 22. јanuara јavni Konkurs za ovu nagradu. Konkurs je otvoren do 8. marta 2024. godine. Poziv je objavljen na veb-sajtu Glavnog grada www.podgorica.me, na nalozima Sekretarijata za kulturu i Manifestacije "Dani Dragana Radulovića" na društvenim mrežama.

Nagrada se dodjeljuje književniku-ci iz Crne Gore i regionalnim autorima kao javno priznanje za knjigu koja predstavlja izuzetno ostvarenje u oblasti književnog stvaralaštva za djecu i mlade i koja je objavljena u 2023. godini. Nagrada se dodjeljuje samo originalnim djelima nespornih umjetničkih i pedagoških dometa.

image

Визуал за наградни конкурс

-СЕКРЕТАРИЈАТ ЗА КУЛТУРУ ПОДГОРИЦЕ

U godini u kojoj se dodjeljuje mogu se dodijeliti najviše tri nagrade. Nagrada se sastoji od plakete, statue i novčanog iznosa, koјi iznosi tri prosječne zarade u Crnoj Gori.

Pravo predlaganja kandidata za Nagradu imaju organizacije, institucije i pojedinci.

DetaljI o propoziciјama konkursa mogu se dobiti u podgoričkom Sekretariјatu za kulturu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. maj 2024 22:14