/ PHOTO BY NIKITA KUZIN ON UNSPLASH
14/03/2023 u 01:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kako jeftino obnoviti garderobu

Osnovni komadi su oni koji se dobro kombinuju sa svima drugima u vašem ormaru

Ekonomska kriza hara, a bliži nam se proljeće. Žene, a i muškarci, rado bi obnovili garderobu, a novčanici su sve plići. Ipak, postoje trikovi koji će vam omogućiti da obnovite svoju garderobu svake sezone a da ne uđete „u crveno".

Osnovni komadi su oni koji se dobro kombinuju sa svima drugima u vašem ormaru. Naprimjer, odlične farmerice, bijela majica ili bijela košulja. Ako budete ulagali novce u te stvari, uvijek ćete imati šta nositi. Osim toga, ti se komadi i međusobno mogu dobro kombinovati, piše Avaz.

Kada idete u kupovinu, uvijek razmišljajte o tome hoćete li moći neki komad nositi s onime što imate u ormaru. Odavno je u modi posjećivati second-hand radnje. U hrpi neugledne odjeće, ako se ima dovoljno strpljenja, može se pronaći pravi dragulj, čak i markirana odjeća.

Outleti, pak, prodaju odjeću iz starih kolekcija, ali ona nikad nije bila nošena. U njima možete pronaći markiranu odjeću po povoljnim cijenama.

Na internetu uvijek imate dio odjeće koja se prodaje sa popustom. Ako vam je budžet ograničen, idite na internet. Osnovne komade tamo uvijek možete naći sa popustom.

I na Instagramu brendovi reklamiraju svoju odjeću, često i po jeftinijoj cijene nego što biste je našli u radnjama. Nemojte kupovati odjeću čim dođe u prodavnice, već pričekajte rasprodaje. Često ćete po cijeni jednog komada moći kupiti dva.

Svako u ormaru ima odjeću koju više ne želite nositi, a isto tako i vaše prijateljice isto. Predlog je da razmijenite odjeću. Nećete potrošiti niti jednu marku, a osvježićete ormar pred proljeće.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 22:48