/ GETTY IMAGES-ALEXANDR_1958
12/10/2023 u 17:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Folijaž tehnika: Kosa na kojoj će vam svi zavidjeti

Tradicionalni pramenovi na foliji razlikuju se od balajaža po tome što nude delikatnije utkanu svjetlost koja pokriva pramenove od korijena do krajeva

Folijaž tehnika kombinuje dvije vrste tehnike isticanja: balajaž i tradicionalnu foliju. Balajaž je poznat je po svom mekšem, uklopljenom izgledu, koji obuhvata sredinu i krajeve kose. Tradicionalni pramenovi na foliji razlikuju se od balajaža po tome što nude delikatnije utkanu svjetlost koja pokriva pramenove od korijena do krajeva. Glavna prednost folije je to što može proći i po nekoliko mjeseci prije nego što popravka bude neophodna. Druga velika prednost ove kombinovane tehnike je što će vam dati onaj sjaj koji običan balajaž možda ne može sam da postigne. Ako imate prirodno tamniju kosu koja se teško podiže do nijansi plave, folija je sigurniji način da je posvijetlite pomoću hidrogena nižeg procenta.

Kod koga neće uspjeti

Folijaž tehnika, nažalost, moći da se primijeni baš u svim slučajevima. A to su:

"Uradi sam" boja: Ako ste se same farbale drogerijskim farbama ili koristile kanu, možda niste najbolji kandidat za folijaž. Razlog je što se mogu javiti hemijske reakcije koje će oštetiti kosu.

Hemijska oštećenja: Ako vam je kosa značajno oštećena od prethodnih tretmana izbjeljivanja ili osvjetljavanja, ili često koristite peglu za kosu, folijaž neće biti dobar za vašu kosu.

Kraća dužina: Folijaž najbolje izgleda na dugoj i kosi srednje dužine. Na veoma kratkoj kosi može biti izazovno stvoriti suptilne prelaze i dimenzije po kojima je folija najpoznatija. Jaki naglasci: Ako imate kosu sa oštrim prelazima, prvo morate da je potamnite, pa posvijetlite. A to je zahtjevan proces.

Kada zakažete termin kod frizera, najbolje je da dođet čiste, suve kose na koju niste nanijeli nikakve prozvode za njegu ili stilizovanje. To je jako važno kako bi tehnika uspjela. Različite tehnike i proizvodi imaju različite zahtjeve, tako da je od suštinskog značaja pratiti specifična uputstva koja važe za folijaž.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
FOLIJAŽBALAJAŽ
31. maj 2024 07:45