Promo voznja novih autobusa,Ivan Vukovic / PROMO VOZNJA NOVIH AUTOBUSA-LAZAR RUZIC
28/07/2022 u 10:13 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Glavni grad protiv povećanja cijena javnog prevoza: Treće rješenje preuzimanje dodatnih linija

Usljed višestrukog povećanja cijene energenata, dva od tri prevoznika koja obavljaju gradski linijski prevoz pristupili su korekciji ili potpunom ukidanju prevoza na odredjenim linijama, suprotno ugovorima koji su potpisani sa Glavnim gradom, navodi u saopštenju PG Biro.

Kako ističu, bez obzira na to što cijena naftnih derivata, kao osnovnog uzroka ovog problema, nije u nadležnosti Glavnog grada, pristupili su pregovorima sa prevoznicima. 

"Jedan od zahtjeva prevoznika prema Glavnom gradu bio je da se dozvoli povećanje cijene karata za gradjane što, kao odgovorna gradska uprava, u vrijeme globalne krize, ne možemo dozvoliti.  Drugi zahtjev prevoznika odnosio se na novčanu pomoć. Podsjećamo, Glavni grad je prethodno uplatio ovim prevoznicima kompletan iznos sredstava predvidjenih Budžetom za ovu namjenu. Svaka dodatna uplata, predstavljala bi kršenje propisa koji regulišu ovu oblast" navode u saopštenju.

Shodno navedenom, u toku je iznalaženje trećeg rješenja koje može podrazumijevati preuzimanje dodatnih linija, pored postojećih četiri, kojima privredno društvo Glavnog grada sada upravlja. 

O svemu navedenom javnost će biti blagovremeno obaviještena. Na sjednici Skupštine Glavnog grada održanoj 05.07. odbornici su odlučivali o nastavku modernizacije gradskog prevoza, te usvojili prijedlog odluke o novoj nabavci autobusa u vrijednosti 4 miliona eura.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 06:28