Главни град / -SRDJAN_BOLJEVIC
09/05/2024 u 17:20 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Injac: Obezbijedili smo pametne čitače za elektronske lične karte

Osim što ćemo na ovaj način podstaći građane da zamijene stare lične karte, oni će biti u prilici da koriste nove e-servise Glavnog grada, objavila je gradonačelnica Olivera Injac

U saradnji sa Ministarstvom javne uprave i UNDP-om obezbijedili smo pametne čitače za elektronske lične karte koje će besplatno dijeliti učesnicima javnog poziva "Podgorica na dva točka", a cijeli proces će zbog efikasnog prikupljanja podataka u značajnoj mjeri biti pojednostavljen, objavila je Olivera Injac, gradonačelnica Podgorice.

–Upotrebom najnovijih tehnologija, kroz stvaranje profesionalne i servisno orjentisane gradske administracije, sve više procedura realizujemo elektronskim putem, a bitna novina u odnosu na prethodne pozive biće upotreba nove lične karte uz koju se dobija i digitalni sertifikat neophodan za elektronsku identifikaciju i potpis – objavila je gradonačelnica Injac.

Osim što će, kako je navela gradonačelnica, na ovaj način podstaći građane da zamijene stare lične karte, oni će biti u prilici da koriste nove e-servise Glavnog grada.

– Iskustvo nam govori da su itekako svjesni benefita, od novčanih ušteda, racionalnije upotrebe vremena, rasterećenja državnih institucija i stvaranja efikasnije lokalne samouprave! Svi detalji biće blagovremeno objavljeni, kako bi građani bez poteškoća mogli da podnesu za javni poziv – objavila je gradonačelnica Olivera Injac.            

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 23:45