Просторије школе Владимир Назор / - фото: Министарство просвјете
23/06/2021 u 15:16 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ОШ "Владимир Назор" није безбједна за даље функционисање због нестабилности објекта

Представници родитеља, који су истакли да су дистанцирани од било какве политизације случаја, изнијели су захтјев да сва дјеца иду у једну школу и да се не раздвајају

У просторијама Министарства просвјете, науке, културе и спорта, одржан је састанак са родитељима ученика подгоричке Основне школе „Владимир Назор“. Родитеље су, као представнице Министарства, примиле директорица Директората за предшколско, основно и инклузивно образовање, Славица Илинчић, и директорица Директората за терцијално образовање, Неда Ојданић. На састанку се разговарало о могућим начинима превазилажења потешкоћа у организацији и одржавању наставе, након што је струка процијенила да ОШ „Владимир Назор“ није безбједна за даље функционисање због нестабилности објекта.

Илинчић је истакла да је Министарство просвјете, науке, културе и спорта омогућило средства за изградњу нове школе, али да је безбједност ученика кључни приоритет и да, у међувремену, треба пронаћи алтернативна рјешења за безбједно организовање даље наставе. У том смислу, предложена је могућност да се организовање наставе за првих пет разреда ове школе одржава у ОШ „Саво Пејановић“ док би се настава за шести, седми, осми и девети разред организовала у ОШ „Марко Миљанов“.

Представници родитеља, који су истакли да су дистанцирани од било какве политизације случаја, изнијели су захтјев да сва дјеца иду у једну школу и да се не раздвајају. У том смислу, као могући објекат организовања наставе, разматрана је касарна у Маслинама коју родитељи ученика виде као прихватљиво и могуће прелазно рјешење. 

Представници Министарства, који су апострофирали отвореност надлежног ресора за сарадњу, и родитеља ученика су се сагласили да је обострани интерес проналазак најбољег могућег рјешења за добробит дјеце, и да текућу потешкоћу треба благовремено рјешавати. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 17:59