/ -
25/04/2023 u 16:19 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Borovinić Bojović ugostila ambasadora Hrvatske Veselka Grubišića: Afirmacija saradnje u interesu svih

Ambasador Grubišić je izrazio uvjerenje da će predsjednica uspostaviti dobru komunikaciju i saradnju sa predsjednikom Skupštine Grada Zagreba Joškom Klisovićem, a dogovoreno je da se u narednom periodu organizuje posjeta rukovodstva Podgorice Zagrebu, saopšteno je iz PG biroa

Afirmacija i dodatno intenziviranje regionalne saradnje susjednih zemalja, posebno njihovih lokalnih samouprava, u interesu je svima, saglasili su se Jelena Borovinić Bojović, predsjednica Skupštine Glavnog grada, i Veselko Grubišić, ambasador Republike Hrvatske u Crnoj Gori. Na sastanku je, kako je saopšteno iz Skupštine Glavnog grada, bilo riječi o modalitetima saradnje u cilju jačanja kapaciteta po pitanju integracija Crne Gore u Evropsku uniju.

– Dogovoreno je da se razmotri mogućnost organizovaja u Hrvatskoj obuke kadrova Glavnog grada za rad na pripremi projekata za finansiranje iz IPA fondova, kako bi Podgorica ova sredstva mogla da koristi u mnogo većem obimu. Sagovornici su se složili da bi bilo lijepo nastaviti sa organizovanjem Dana Podgorice u Zagrebu i Dana Zagreba u Podgorici. Kada je riječ o sadržaju ovih manifestacija, razgovaralo se o mogućnosti održavanja foruma malih privrednika, prezentacije turističkih ponuda, kao i sajmova voća i maslina. Ambasador Grubišić je izrazio uvjerenje da će predsjednica uspostaviti dobru komunikaciju i saradnju sa predsjednikom Skupštine Grada Zagreba Joškom Klisovićem, a dogovoreno je da se u narednom periodu organizuje posjeta rukovodstva Podgorice Zagrebu –saopšteno je iz PG biroa.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. maj 2024 17:22