Sa svečane sjednice SOBNOR-a / - FOTO: MIćKO VUJISIć
19/12/2023 u 12:07 h
Andrijana Dabanović, Mićko VujisićAndrijana Dabanović, Mićko Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

SOBNOR uručio priznanja za slobodarske i antifašističke vrijednosti

Čvrsto stojimo na izvornim principima naše slavne NOB čuvajući na taj način naše tekovine, kazao je predsjednik SOBNOR-a Crne Gore

Na svečanoj sjednici Skupštine SOBNOR-a Crne Gore povodom Dana oslobođenja Podgorice uručena su priznanja onima koji njeguju slobodarske i antifašističke vrijednosti i šire prijateljstva između naroda i narodnosti država. Medalju boraca dobio je general Vidosav Kovačević, predsjednik SUBNOR-a Srbije i potpredsjednik Svjetske federacije veterana. U znak priznanja i zahvalnosti za doprinos afirmaciji trajnih vrijednosti NOR-a i Jugoslovenske revolucije i izuzetan doprinos u radu Saveza, "Povelja prof. dr Milorad Milo Marković" dodjeljuje se porodici pokojnog profesora Markovića.

image

Vidosav Kovačević

- FOTO: MIćKO VUJISIć

Za uspješnu saradnju i doprinos u realizaciji programskih ciljeva saveza dodijeljeno je priznanje SOBNOR-a Crne Gore OBNOR-u 1941-1945 Kotor, Udruženju vojnih penzionera Crne Gore i Veselinu Krcunoviću, sekretaru OBNOR-a 1941-1945. Uručeno je i priznanje OBNOR-a 1941-1945. Glavnog grada Ljubici Tadić, predsjednici gradskog SUBNOR-a Banjaluka, Milanu Lučiću, predsjedniku boračke organizacije Prijepolje, Rajku Ćupiću, predsjedniku boračke organizacije Trebinje i Danilu Brnoviću, Radovanu Papiću i Radovanu Miličković istaknutim članovima najužeg rukovodstva OBNOR-a Podgorice. 

image

Sa svečane sjednice SOBNOR-a

- FOTO: MIćKO VUJISIć

Predsjednik SOBNOR-a Crne Gore Radojica Radojević kazao je da su organizacija koja baštini izvornu ideju i tekovine slavne NOB-e. 

- Čvrsto stojimo na izvornim principima naše slavne NOB čuvajući na taj način naše tekovine. Poštujemo državne simbole i obilježja države Crne Gore ali i simbole NOB. Poštujemo lik i djelo druga Tita, borimo se za društvo socijalne pravde u kojem će se živjeti pošteno od svog rada. Suprotstavljamo se nepoštenoj privatizaciji i korupciji, protiv smo svih oblika fašizma i rehabilitacije domaćih neprijatelja - rekao je Radojević.

image

Sa svečane sjednice SOBNOR-a

- FOTO: MIćKO VUJISIć
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 16:47