Мјештани Омербожовића у петак зауставили радове / фото: Срђа Бољевић
14/09/2021 u 14:17 h
Nataša Spaić, Andrijana DabanovićNataša Spaić, Andrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Становници Омербожовића дозволили депоновање само кабастог отпада

Ник Ђељошај нас је обавијестио да је Општина блокирала изградњу четврте санитарне каде али и да у сваком смислу имамо подршку Општине, поручује Пјетар Горвокај, предсједник МЗ Омербожовићи

На пољани испред ограде депоније "Ливаде" предузеће Депонија моћи ће одлагати само кабасти не и другу врста отпада, договорено је на састанку представника мјештана Омербожовића и Арсенија Бољевића, извршног директора предузећа. Мјештани су, како је саопштио Пјетар Горвокај, предсједник Мјесне заједнице Омербожовићи, предузећу Депонија дали рок од мјесец дана да изравна земљу која је у виду бедема истоварена на пољани испред ограде депоније. Састанку са представницима градског предузећа претходили су протести мјештана који су у петак у два наврата зауставили багере Депоније која је изван ограде одлагала отпад.

–Представницима Депоније смо саопштили да ћемо им дозволити да на простору изван ограде депоније одлажу кабасти, али не и другу врсту отпада. Разговарали смо и са Ником Ђељошајем, предсједником Општине Тузи, којем смо представили договор са представницима Депоније. Ник Ђељошај нас је обавијестио да је Општина блокирала изградњу четврте санитарне каде али и да у сваком смислу имамо подршку Општине – саопштио је Горвокај.

Шта је договорено на састанку са становницима насеља Омербожовићи, јуче смо питали Главни град. Такође, интересовало нас је и какав је став Главног града у вези са одлуком грађевинског инспектора да се заустави градња четврте санитарне каде на депонији Ливаде, да ли ће пројекат бити настављен. Одговоре нијесмо добили, а из ПГ бироа кратко је поручено да се по овом питању и даље неће оглашавати.

Став по овом питању прије два дана изнио је Иван Вуковић, градоначелник Подгорице, наводећи да би заустављање изградње четврте санитарне каде значило еколошку катастрофу за пола Црне Горе, односно да ће за годину дана, уколико пројекат не буде завршен, у смећу пливати Подгорица, Тузи, Цетиње и Даниловград.

Изградњу четврте санитарне у четвртак, 9. септембра, зауставио је грађевински инспектор Директората за инспекцијске послове Министарства екологије, просторног планирања и урбанизма. Инспектор је наложио обуставу радова јер инвеститор није стекао услов за грађење објекта. Међутим, и поред тога у петак око поднева машине су се чуле са градилишта што је био знак мјештанима Омербожовића да изађу и зауставе радове како градње санитарне каде, тако и одлагања отпада у његовој близини.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 23:24