Pablo Gavi / -FOTO: EPA/QUIQUE GARCIA
14/04/2023 u 19:45 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Boeli ponudio blanko ček Gaviju

Gazda Čelsija želi da dovede mladog fudbalera Barselone po svaku cijenu

Tod Boeli, novi vlasnik Čelsija, je već potrošio 600 miliona funti na nova pojačanja, ali nema namjeru da troši naivnim potezima u pokušaju da ponovno izgradi ekipu sa šampionskim ambicijama.

Posljednja izvjetaji govore da je Amerikanac spreman da potroši bogatstvo da uvjeri Gavija da mu se pridruži na "Stemford bridžu", ali niko ne zna tačno kolika je ponuda - budući da je zvijezda Barcelona primila blanko ček kao dio uvjeravanja da potpiše ugovor sa "plavcima".

Kao što je poznato, Gavi će ovog ljeta postati slobodan igrač nakon što je La Liga prije nekoliko mjeseci poništila profesionalni ugovor koji je potpisao sa Barcelonom, pa bi supertalentovani tinejdžer mogao napustiti "Kamp Nou" bez obeštećenja.

Gavijev prioritet ostaje potpisivanje novog ugovora sa Kataloncima, ali Boell je insistirao na sastanku s agentom na kojem je ostavio bianko ček kako bi Španac sam odabrao koliku će platu uzeti u Londonu.

Poruka je figurativna, ali Amerikanac je jasno dao do znanja da će ispuniti sve zahtjeve igrača, samo da ga uvjeri da pređe u Čelsi.

Insistiranje na angažmanu još jednog veziste nakon Enca Fernandeza jasan je znak da Čelsi sprema remont ovog dijela ekipe. 

Ngolo Kante će otići kao slobodan igrač, a na prodaju će biti i Mateo Kovačić i Mejson Maunt, koji ulaze u posljednje godine ugovora.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 16:43