Stefan Savić / -FOTO: LAZAR RUžIć
11/09/2023 u 15:29 h
Dejan PanićDejan Panić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Savić: Ostavili smo srce na terenu

Najbitnije je da smo osvojili tri boda i možda nam se vratilo za ono što je bilo u Litvaniji – poručio je defanzivac „sokola“

Najbolji crnogorski fudbaleri pokazali su pravu reakciju nakon remija sa Litvanijom u Kaunasu. Jednom, prije svega borbenošću, savladali su selekciju Bugarske pod Goricom sa 2:1 i sa tri boda ostali u trci za drugo mjesto u G grupi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. „Crvene“ su na pravi način predvodili oni najiskusniji – Stevan Jovetić, koji je u šestom minutu nadoknade vremena postigao pobjednosni pogodak i Stefan Savić, koji je u finišu prvog dijela načeo mrežu Bugara.

-Ušli smo dobro u utakmicu, igrali dosta čvrsto. Oni su imali neku polušansu, pa mi potom zicer Bakića, nakon čega je u finišu prvog poluvremana stigao i taj gol i to u pravo vrijeme za nas. Činilo se da imamo sve pod kontrolom, ali nas je taj crveni karton i penal malo poremetio. Ostali smo sa igračem manje, ali smo nakon toga prikazali veliku borbu i ostavili srce na terenu. Najbitnije je da smo osvojili tri boda i možda nam se vratilo za ono što je bilo u Litvaniji – rekao je za „Dan“ Stefan Savić, defanzivac naše reprezentacije.

Da je Crna Gora sačuvala pobjedu u Kaunasu sada bi bilo bodovno izjednačena sa Mađarskom i Srbijom i nema sumnje da je ostao veliki žal zbog tog rezultata protiv Litvanije. Na pitanje šta se desilo u tim poslednjim trenucima meča u Kaunasu, Savić je odgovorio:

-Desio se neki pad koncentracije u tom trenutku. Sad kada se vrati film, mogli smo da to spriječimo, da reagujemo... Ali, to je fudbal. Kao što smo protiv Bugarske u poslednjim trenucima dali gol nakon dosta njihovih promašenih šansi, tako smo u Kaunasu primili gol. Ne može se reći da je falilo želje i motiva, dali smo sve sebe, ali ponavljam to je fudbal, to je sport. Svi znamo kako to funkciniše, ali je najbitnije da smo se vratili pshiloški u ovoj drugoj utakmici, da smo dobili Bugarsku i završili sa pobjedom ovaj septembarski ciklus.

Do kraja kvalifikacija su ostala četiri kola, s tim će Crna Gora igrati tri meča, jer je zbog broja ekipa u grupi u narednom kolu slobodna.

-Od samog starta nam je cilj bio da budemo u igri za plasman do samog kraja. Nije bilo realno da mi prijetimo Srbiji i Mađarskoj da ćemo uzeti jednu od prve dvije pozicije. Znali smo da ćemo tražiti neku svoju šansu i najbitnije da smo u igri. Biće teško, to je sigurno. Nećemo se predati do samog kraja, ostavićemo srce na terenu i nadam se da možemo doći do pozitivnog rezultata i samim tim plasmana na Prvenstvo Evrope, što bi bila kruna ove generacije, ali i cijele fudbalske Crne Gore.

image

Savić u zagrljaju saigrača

-FOTO: LAZAR RUžIć

Ključna utakmica u ovim kvalifikacijama igra se 17. oktobra na stadionu „Rajko Mitić“ u Beogradu protiv Srbije.

-Ključna je utakmica u Beogradu, tu nema dileme. Ako izgubimo taj meč, onda gubimo šanse za odlazak na EP. Dobra stvar za nas je što ćemo u oktobru imati samo taj jedan kvalifikacioni meč i koliko-toliko ćemo svježije ući u tu utakmicu od Srbije, koja će tri dana prije tog gostovati Mađarskoj – rekao je Savić.

Savić je na kraju rekao da je za njega najveće iznenađenje septembarskog ciklusa pobjeda Mađarske nad Srbijom.

-Po meni je veliko iznenađenje pobjeda Mađarske u Beogradu. Ali, siguran sam da će do kraja kvalifikacija biti još iznenađenja, jer je ova grupa dosta izjednačena. Vidjeli ste i Bugarsku koja igra lijep fudbal i njihov bodovni saldo ne predstvalja realno kvalitet koji oni posjeduju – poručio je na kraju Stefan Savić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 16:04