Подгорица и Дечић добили лиценце / -Фото: ДАН
30/04/2021 u 14:21 h
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Евро лиценце за шест клубова

Констатовано jе да jе десет клубова аплицирало за УЕФА лиценцу и то: Будућност, Дечић, Сутjеска, Подгорица, Рудар, Зета, Искра, ОФК Титоград, ЖФК Брезница и ЖФК Будућност, саопштено је на сајту ФСЦГ

Комисиjа за лиценцирање клубова Фудбалског савеза Црне Горе, на сjедници одржаноj 23. априла, разматрала jе доказе о испуњености критериjума за клубове коjи су се приjавили за поступак лиценцирања за такмичења у организациjи УЕФА, за сезону 2021/22. Разматрана је достављена документациjа и докази за свих пет критериjума: спортски, инфраструктурни, персонално-административни, правни и финансиjски, а на основу извjештаjа експерата за сваки од критериjума поjединачно.
– Констатовано jе да jе десет клубова аплицирало за УЕФА лиценцу и то: Будућност, Дечић, Сутjеска, Подгорица, Рудар, Зета, Искра, ОФК Титоград, ЖФК Брезница и ЖФК Будућност. Увидом у документациjу, а на основу доказа о испуњености критериjума, комисиjа jе jедногласно одлучила да се за такмичења у организациjи УЕФА изда лиценца Будућности, Сутjеској, Дечићу, Подгорици и Женским фудбалским клубовима, Брезница и Будућност - саопштено је на званичном сајту ФСЦГ.
Комисија за лиценцирање потом је објаснила зашто остали клубови нису добили зелено свјетло.
– Захтjев за издавање лиценце за УЕФА клупска такмичења за сезону 2021/22 одбиjен jе у првостепеном поступку за Зету и Искру, због неиспуњавања диjела финансиjских критериjума, захтjев Рудара jе одбиjен због недостављања комплетне документациjе у диjелу персонално-административних критериjума у прописаном року, док jе захтjев ОФК Титограда одбиjен због недостављања лиценцне документациjе у року прописаном Правилником о лиценцирању. Клубови коjи нису испунили прописане услове и чиjи jе захтjев одбиjен имаjу право жалбе на одлуку првостепене комисиjе - каже се у саопштењу комисије за лиценирање.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 00:15