Košarkaši Crne Gore / - FOTO: FIBA
23/02/2023 u 08:45 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Košarkaši u Tuzli za korak ka Mundobasketu

Košarkaši Crne Gore igraće večeras protiv Bosne i Hercegovine u dvorani Majdan, meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo

Tuzlanska dvorana otvorena je još 1984, prima oko 5000 gledalaca i kada igra reprezentacija atmosfera je odlična.

I crnogorski reprezentativci raduju se što će igrati pred punim tribinama.

- Mislimo da smo u dobrom stanju, dobro smo radili. Kompletni smo, priključio nam se Peri. Analiziramo protivnika, znamo da nas očekuje težak meč. Poštujemo BiH i mislim da ćemo spremno dočekati utakmicu. Ono što nas krasi u kvalifikacijama to je jedan miran pristup, bez euforije. Naša šansa je u tome da ostanemo mirni, da iskoristimo njihove mane, a naše vrline. Vjerujem u dobar pristup - kazao je uoči meča član stručnog štaba Vladimir Todorović.

Kroz rad u Budućnosti, Todorović je posebno dobro upoznat sa Lazićem i Kamenjašom.

- Dobro smo upoznati sa svim igračima, malo bolje sa košarkašima koji nastupaju u Crnoj Gori. Igrači će biti upoznati sa vrlinama i manama BiH. Ne bavimo se kalukacijama. Znamo da nas čeka težak posao, moramo biti mirni i igrati onako kako to radimo kroz čitave kvalifikacije - poručio je Todorović.

Kamenjaš je došao do hotela kako bi pozdravio saigrače iz Budućnosti. Petar Popović dočekao ga je sa osmjehom. Na terenu će se voditi borba.

- Ne bavimo se računicama, razmišljamo samo o utakmici sa BiH. Znamo šta nam treba za plasman na Mundobasket. BiH je dobra, talentovana ekipa. Pokušaćemo da odigramo što bolje i dođemo do pobjede. Oni su dugo zajedno, grade porodičnu atmosferu. Hala je uvijek puna. Znamo da su energični i da u tom segmentu treba da im pariramo  ocijenio je Petar Popović.

I dok u našoj selekciji ne moraju misliti o kalkulacijama, jer sve drže u svojim rukama, BiH mora da juri 20 razlike, kako bi ona odlučivala o prolasku na SP.

U sjajnoj atmosferi kao i uvijek Crnogorci se pripremaju za meč.

- Nama prija kada dođemo u reprezentaciju. Vidimo se poslije dugo vremena, napunimo se pozitivne energije. Ima dosta smijeha, evociranja uspomena i to nam olakšava na terenu. Sigurno i da su rezultati plod toga - smatra Popović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 14:23