Nova pobjeda ”kingsa” / TWITTER/SACRAMENTTO KINGS
18/04/2023 u 09:01 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Sakramento ponovo bolji od Golden Stejta

„Kingsi“ sada vode 2:0 u seriji, isto kao i Filadelfija protiv Bruklina

Košarkaši Sakramento Kingsa pobijedili su Golden Stejt Voriors sa 114:106 i poveli sa 2:0 u ovoj plej-of seriji. Na ovakav skor u plej-ofu, „kingsi“ su čekali punih 19 godina, tačnije od perioda kada su njihov dres nosili Vlade Divac i Predrag Stojaković.

Odigrali su domaći košarkaši dobar meč, posebno u drugoj četvrtini u kojoj su postigli 41 poen. Na ovakvu igru domaćina igrači aktuelnog šampiona nisu imali pravi odgovor, pa će u narednim mečevima probati da se vrate u igru za prolaz. Dieron Foks i Domantas Sabonis predvodili su Sakramento sa po 24 poena, Malik Monk se zaustavio na 18 poena, a Kevin Hurter na 15. S druge strane, u redovima „voriorsa“ Stef Kari je prema očekivanju bio najbolji – 28 poena, tri skoka i šest asistencija. Plej-of serija se sada seli u San Francisko, gdje će se odigrati najmanje dvije utakmice.

U noći između ponedjeljka i utorka odigran je još jedan meč. Filadelfija je bez problema slavila protiv Bruklina 96:84 i povela sa 2:0 u seriji. Tajris Meksi je sa 33 poena bio najefikasniji, 20 poena uz 12 skokova imao Tobajas Heris, dok je Džoel Embid ubacio 20 poena, imao je 19 skokova i sedam asistencija. Kod Netsa, Kem Džonson  je postigao 28 poena.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 06:13