Dženi Karlson / BILDBYRÅN-CHRISTOFFER BORG MATTISSON
27/02/2024 u 12:05 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dženi Karlson stiže u Budućnost Bemaks

Srednji bek švedske reprezentacije, nastupala je za više klubova u Švedskoj i Danskoj, a od marta 2022. godine nosi dres Bresta

Veliko pojačanje za Ženski rukometni klub Budućnost Bemaks - ugovor za narednu sezonu potpisala je švedska reprezentativka i igračica francuskog Bresta Dženi Karlson.

Srednji bek švedske reprezentacije, nastupala je za više klubova u Švedskoj i Danskoj, a od marta 2022. godine nosi dres Bresta. U posljednje četiri godine jedna je od najboljih igračica nacionalnog tima, koji je na posljednjem velikom takmičenju – Svjetskom prvenstvu u decembru prošle godine, zauzeo četvrto mjesto.

Karlson je bila treći strijelac svog tima sa 28 golova i 10. na listi najboljih asistentkinja planetarne smotre. U ovogodišnjem izdanju EHF Lige šampiona, 28-godišnja igračica u dresu Bresta postigla je 27 golova.

- Time se nastavlja formiranje tima za narednu sezonu, u koju Budućnost Bemaks ulazi jača za crnogorske reprezentativke Đurđinu Jauković, Jelenu Despotović i Ninu Bulatović koje se vraćaju u naš klub, dok je iz Rostov Dona stigla Ruskinja Valerija Kirdjaševa - saopšteno je iz kluba.

Podsjetimo, ugovore su produžile crnogorske reprezentativke Armel Atingre, Ivona Pavićević, Ivana Godeč, Andrijana Popović, Tanja Ivanović, Anastasija Marsenić i Nađa Kadović, te bek Mari Plamenova Tomova, a timu će biti priključeno i nekoliko igračica iz Rudara.

- Dvostruki šampion Evrope na taj način potvrđuje da želi da bude temelj nacionalnog tima, osvajača bronzane medalje sa posljednjeg EHF Euro 2022 i sedmog mjesta na posljednjem Svjetskom prvenstvu - naveli su iz ŽRK Budućnost Bemaks.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 03:23