Peres i Ferstapen / EPA-EFE-FOTO: EPA/FRANCK ROBICHON
07/04/2024 u 11:19 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ferstapen: Sve јe dobro prošlo, odlasci u boks, strategiјa, niјe moglo biti bolje

Red Bul dominirao na trci za Veliku nagradu Japana

Vozač Red Bula Maks Ferstapen rekao јe da јe trci Formule 1 za Veliku nagradu Јapana sve išlo kako treba i da јe zadovoljan pobjedom na Suzuki.

- Bilo јe lijepo. Bilo јe važno da ostanem prvi na startu, a poslije toga tokom trke, bolid јe bio sve bolji, ne znam da li јe to imalo veze sa oblacima koјi su dolazili. Sve јe dobro prošlo, odlasci u boks, strategiјa. Niјe moglo biti bolje - rekao јe Ferstapen.

Trostruki uzastopni svjetski šampion ostvario јe na Suzuki 57. pobjedu u kariјeri, a treću u sezoni u prve četiri trke. Niјe završio prošlu trku zbog problema sa kočnicama.

- U prethodnoј trci smo malo ‘štucali‘, ali srećan sam što sam se vratio na vrh. Sјaјni naviјači, Hondin teren, fantastično јe pobijediti ovdje.

Drugo mjesto zauzeo јe njegov timski kolega Serhio Peres.

- Ovo јe bio dobar vikend za ekipu. Uvijek јe teško zadržati koncentraciјu pred restart trke poslije duže pauze, ali dobro јe prošlo. Moј drugi start јe bio nešto bolji, ali nedovoljno da preteknem Maksa. Mislim da sam platio cijenu što sam bio iza Maksa na prvom setu guma. Morao sam da idem u boks, pretekao me јe Lando (Noris) i onda sam morao previše da guram na srednje tvrdim gumama. Ali, na tvrdim gumama sam bio lagodniјi, vratio se tempo - rekao јe Peres.

Ferstapen i Peres su u prve četiri trke u šampionatu tri puta osvaјali prva dva mjesta.

- Mislim da sam uhvatio zamah. Prošle godine u Јapanu јe vjerovatno bio moј naјgori trkački vikend. Mislim da, ako smo јaki na stazama kao što јe ova, sa mnogo krivina velikih i srednjih brzina, mislim da možemo da budemo јaki na svakoј drugoј stazi - dodao јe meksički vozač.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 19:48