Vasilije Lalošević / -FOTO: MINISTARSTVO SPORTA I MLADIH
06/07/2023 u 13:44 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ministartsvo sporta: Rekordan iznos za realizaciju redovnih godišnjih programa

Iz Ministarstva su podsjetili da je na konkursu za ovu godinu dodijeljeno 4,6 miliona eura

Ministarstvo sporta i mladih počelo je isplatu drugog dijela finansijskih sredstava za realizaciju redovnih godišnjih programa Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK), Paraolimpijskog komiteta (POK) i nacionalnih sportskih saveza.

Iz Ministarstva su podsjetili da je na konkursu za ovu godinu dodijeljeno 4,6 miliona eura.

- To je rekordan iznos sredstava ikada dodijeljen za realizaciju programa sportskih saveza, odnosno, za domaća i međunarodna takmičenja, stipendiranje sportista i isplatu zarada sportskim radnicima - kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, ministar sporta i mladih Vasilije Lalošević je istakao da su crnogorski sportisti najbolji promoteri države i da je sport oblast koja Crnu Goru na globalnom nivou pozicionira u samom vrhu.

- Zato je prioritet Ministarstva da se sportistima obezbijede svi neophodni uslovi za kvalitetniji rad, a sve u cilju postizanja što boljih rezultata na međunarodnim takmičenjima, ali i uključivanje što većeg broja građana u sportske aktivnosti - rekao je Lalošević

On je istakao da je Ministarstvo uložilo značajan napor da se obezbijede rekordna sredstva za programe saveza za ovu godinu jer crnogorski sportisti i sportski radnici to apsolutno zaslužuju.

Lalošević je najavio novi "talas" ulaganja u sportsku infrastrukturu, dodajući da će o tome javnost biti brzo obaviještena.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 22:52