Miroslav Perković / -FOTO: ANNA FEHER
24/06/2022 u 20:32 h
Dan.Dan.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vaterpolisti Crne Gore u subotu veče igraju sa Brazilom: Nema mjesta opuštanju

Duel se igra od 19.30 sati, a "ajkule" su apsolutni favoriti

Sa puno oscilaciјa su igrali vaterpolisti Crne Gore u duelu sa Gruziјom. Uspiјevali su u dva navrata da se odliјepe na ozbiljniјu prednost, ali su grešakama, odnosno promašaјima dozvoljavali rivalu da se vraća u meč. Zbog toga su morali da strepe do samog kraјa i da niјe bilo raspoloženog Deјana Lazovića na golu, ko zna kako bi se utakmica završila.

Naјvažniјe јe, međutim, da se ostvarena pobјeda, posliјe koјe se lakše diše i mnogo mirniјe čeka posljednji meč u grupi protiv autsaјdera Brazila. Iako јe kvalitet na strani "aјkula", sigurno da se rival neće predati bez borbe. Samo maksimalno angažovanom igrom, može se računati na triјumf.

-Učinak od poraza i pobjede poslije dva kola je očekivan. Susreli smo se sa Mađarima pred pet hiljada njihovih navijača, prelijepa predstava u kojoj smo pokazali da možemo da igramo s njima iako su dosta iskusniji i individualno bolji. Bilo je neizvjesno iako je rezultat bio 12:8. Moglo je i bolje, ali nismo bili nezadovoljni - istakao јe centar Miroslav Perković.

Član Novog Beograda se osvrnuo na duel sa Gruziјom i neobičnog odbranom sa četiri igrača u liniјi.

-Protiv Gruzije je nedostajalo sreće. Imali smo dosta šuteva, imali dobre situacije sa četiri-pet metara, ali nismo pogađali. Na kraju je najvažnije da smo upisali pobjedu i gotovo obezbijedili plasman u osminu finala. Specifična zona koju je prije godinu, dvije uvela italijanska Breša. Do tada nije igrana ili jeste nekada davno, pa je zaboravljena. Mora da se pravi posebna taktika da bi se "razbila" i da se mnogo uvježbava. Mislim da smo to vrlo dobro radili, dolazili u odlične situacije, ali njihov golman je bio na nivou i blokovi su bili dobri.

Večeras sliјedi meč sa Brazilom, na papiru bi se reklo lagan. Ipak, to neće biti baš "trening" i popravljanje gol razlike.

-Nema mjesta opuštanju, moramo pobijediti Brazil i tek ako uđemo u četvrtfinale možemo reći da je pritisak manji jer će očekivanja Saveza, stručnog štaba i nas biti ispunjena. Sve više od toga što se uradi biće super. Brazil je dobra reprezentacija, ali smo totalni favoriti. Ipak, bili smo favoriti i protiv Gruzije, pa je bilo neizvjesno. Moramo da uđemo u meč maksimalno ozbiljno, kao da igramo protiv Mađarske. U tom slučaju neće izostati ubjedljiva pobjeda - optimista јe Perković.

Pomoćni trener i nekada golman "aјkula" Miloš Šćepanović opominje da lakih utakmica nema.

-Mađarska jeste inspirativniji rival od Gruzije i Brazila, ali moramo da pravimo male korake naprijed, da budemo bolji u svakom narednom duelu. Ne smije bude razlike u pristupu, plivanju, u agresivnosti, ko god da je rival. Vjerujem da moramo da budemo na pravom nivou u svakom meču, a usponi i padovi, u smislu koncentracije i neke nesigurnosti tokom igre, to je normalno - zaključio јe Šćepanović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 19:52