Barski ljetopis, murali / - FOTO: D.S.
16/08/2023 u 13:19 h
D.S.D.S.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pogledajte mural sa likovima četiri najpoznatija fudbalera koje je Bar iznjedrio

Koristili smo svijetloplave, tamne i crne tonove da bismo murale uklopili u klupske boje, u ambijent - kaže Husić

Treći mural, autora Davida Husića i Frana Kolovića, otkriven je juče na stadionu Madžarica, Sportsko-rekreativnog centra „Topolica“, u okviru selekcije bARS, 36. „Barskog ljetopisa“.

Kao i prethodna dva, i ovaj predstavlja znamenite Barane koji su djelovanjem i životnim stilom obilježili dekade prošlog vijeka. Likovi četiri najpoznatija fudbalera koje je Bar iznjedrio, i koji su stekli kultni status među ljubiteljima „najvažnije sporedne stvari na svijetu“, krase zid istočne tribine stadiona: Radovan Lale Bokan - prvi igrač iz Bara koji je bio stalni član više jugoslovenskih prvoligaša, Danilo Delibašić - po anketama najbolji fudbaler FK „Mornar“ svih vremena, Anto Radović - dvodecenijski kapiten „Mornara“ i Miki Mašanović - legenda fudbala i uopšte grada pod Rumijom.

- Drago mi je što su ljudi iz Sportsko-rekreativnog centra prihvatili ideju da četvorica najpoznatijih fudbalera koje je Bar imao u poslijeratnom periodu dobiju svoje murale. Nadam se da će svi navijači uživati u ovome, jer je riječ u ljudima koji su sportska istorija ovog grada - kazao je selektor bARS-a Željko Milović.

Ovaj mural se stilski razlikuje od prethodna dva jer je, kako kaže koautor Husić, to tematika zahtijevala. „Frano i ja smo odlučili da murale odradimo drugačije od prethodnih, zato što je u pitanju stadion i trebalo je da se uklope u navijački senzibilitet i duh ʼMornaraʼ.

- Koristili smo svijetloplave, tamne i crne tonove da bismo murale uklopili u klupske boje, u ambijent - kaže Husić.

Članovi porodica ove četiri fudbalske legende izrazili su zahvalnost na ovom gestu i inicijativi selektora Milovića, ističući da je za sve njih ovo bio poseban dan.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 11:38