Dačić / Foto: Vlada Srbije
07/11/2022 u 11:47 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Dačić: Zahtjev Kosova za članstvo u Evropskoj uniji biće neuspješan

Dačić je najavio da će sjutra posjetiti Grčku gdje će biti riječi o istim pitanjima te podsjetio kako nezavisnost Kosova ne priznaju Kipar, Rumunija i Španija

Ministar spoljnjih poslova Srbije Ivica Dačić kazao je danas kako će zahtjev Kosova za članstvo u Evropskoj uniji biti neuspješan jer pet zemalja članica EU ne priznaje nezavisno Kosovo.

Prema njegovim riječima, namjera Prištine da uputi zahtjev za članstvo Kosova u EU "nije iznenađujuća vijest, ali cijeli svijet vidi da je Aljbin Kurti ekstremista koji svojim potezima ugrožava mir i stabilnost".

- To je potez koji će, po našem mišljenju, biti bezuspješan, jer pet zemalja članica EU ne priznaje nezavisno Kosovo, ali nam nameće obvezu da učvrstimo naše pozicije - rekao je Dačić, prenosi Beta.

On je istakao da je u Beču razgovarao s ministrom Slovačke, te da će danas u Sofiji razgovarati sa šefom diplomatije Mađarske, iako je ta zemlja priznala Kosovo, ali su, kako je kazao, prijatelji Srbije i često ne glasuju za Kosovo u međunarodnim organizacijama.

Dačić je najavio da će sjutra posjetiti Grčku gdje će biti riječi o istim pitanjima te podsjetio kako nezavisnost Kosova ne priznaju Kipar, Rumunija i Španija.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

18. maj 2024 08:42