Ilustracija lisice, policijske lisice, hapšenje / - SHUTTERSTOCK
01/09/2023 u 23:21 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Srpski državljani osumnjičeni za silovanje maloljetnice na Lefkadi

Policiji je u ponedjeljak podnijeta prijava u kojoj se navodi da su 14-godišnju djevojčicu, mještanku ostrva, dvojica muškaraca prisilila na polni odnos uz upotrebu fizičkog nasilja, prenosi grčki javni servis ERT

Dvojica srpskih državljana iz Bujanovca osumnjičena su za silovanje 14-godišnje djevojčice na grčkom ostrvu Lefkada, potvrđeno je za RTS u Ambasadi Srbije u Atini.

Grčki mediji javljaju da su dvojica stranih državljana, starosti 18 godina i 21 godinu, uhapšena zbog sumnje da su počinila krivična djela silovanje i polne radnje nad maloletnim licem, a u Ambasadi Srbije u Atini potvrdili su za RTS da je riječ o državljanima Srbije.

Policiji je u ponedjeljak podnijeta prijava u kojoj se navodi da su 14-godišnju djevojčicu, mještanku ostrva, dvojica muškaraca prisilila na polni odnos uz upotrebu fizičkog nasilja, prenosi grčki javni servis ERT.

Kako navode lokalni mediji, osumnjičeni su u petak uveče namamili maloljetnicu na plažu na Lefkadi, a sudski ljekar je potvrdio silovanje.

Tužilac je izdao nalog za hapšenje, nakon čega su dvojica mladića privedena u srijedu.

Oni su dali izjavu u policiji, posle čega su pušteni da odu u grad Nidri gdje će ostati narednih mjesec dana. Njihova advokatica po službenoj dužnosti Eleni Ferentinu rekla je da su njeni klijenti dobili dovoljno vremena da dokažu da se nije dogodilo ono što tvrde tužioci.

- Njima su uvedeni restriktivni uslovi i ukoliko ih budu poštovali, moći će da se vrate u svoju zemlju - rekla je advokatica, prenosi portal lefkada.gr.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 07:21