foto: Skrinšat / - FOTO: SKRINšAT
14/08/2022 u 19:07 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Litija u Beogradu: Nećemo gej paradu, ni okupaciju Zapada

Okupljen je veliki broj ljudi, a oni šetaju zbog najavljene parade ponosa koja će biti održana u septembru u Beogradu

Episkop banatski Nikanor dao je svoj blagoslov svom sveštenstvu , monaštvu i narodu Eparhije banatske za učešće u današnjoj Litiji u Beogradu u 18 sati ispred Patrijaršije do hrama sv. Marka, a za odbranu Srbije, porodice, djece, škola i svetinja. 

Nećemo gej paradu, ni okupaciju zapada, poručuju oni, prenosi Srbin info.

Okupljen je veliki broj ljudi, a oni šetaju zbog najavljene parade ponosa koja će biti održana u septembru u Beogradu.

Litijom i molitvom kao veliki crkveno-narodni sabor ustajemo svi u odbranu Srbije stojeći iza barjaka Svetog Save i Svetog Teodora Vršačkog!’’, navodi se u pozivu na fejsbuk stranici Savez pravoslavnih žena.

Episkop Nikanor je nedavno šokirao javnost svojim izajvama, pa je povodom predstojećeg Evroprajda, koji će u septembru biti održan u Beogradu, najavio je anatemu (prokletstvo) protiv učesnika i organizaotra ovog skupa.

U besjedi, koja je osvanula na društvenim mrežama, on je pozvao vjernike "na oružje", koje bi, kako kaže, i lično upotrijebio, a pritom je iznio niz brutalnih uvreda na račun premijerke Ane Brnabić i njenog seksualnog opredjeljenja, prenose Novosti.rs.

Nakon toga reagovao je i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić koji je poručio da episkop nanosi štetu i sebi i Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 05:09