ЦГО лого / - CGO
30/09/2021 u 19:20 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ЦГО: Кривокапић и Абазовић да иницирају смјену Братић

Како су истакли, сваки орган власти, па и Министарство које води Братић, дужан је да уважава и позива на поштовање одлука органа у чијој је надлежности контрола над спровођењем закона

Центар за грађанско образовање позива Инспекције да истраје у овом поступку и изда прекршајни налог и приједлог за смјену директорке Славице Ступић која мисли да за њу закон не важи у овој држави.

 - Министарство просвјете, науке, културе и спорта Црне Горе подржало је директорку Ступић која неће да спроведе инспекцијски налог, умјесто да је, као што Општи закон о образовању и васпитању налаже, смијени. Да ли Влада Црне Горе, премијер Здравко Кривокапић и вицепремијер Дритан Абазовић, подржавају овакву одлуку министарке Братић која свој свјетоназор ставља испред владавине права? Ако не подржавају, онда је вријеме да сами иницирају њену смјену - питају из ЦГО-а.

Како су истакли, сваки орган власти, па и Министарство које води Братић, дужан је да уважава и позива на поштовање одлука органа у чијој је надлежности контрола над спровођењем закона, умјесто што охрабрује бојкот таквих одлука и кршење закона.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 15:23