Aleksandar Damjanović / - SCREENSHOT YOUTUBE
23/10/2023 u 10:57 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Damjanović u posjeti Zagrebu

Tokom studijske posjete, predstavnici Direktorata za državni trezor Ministarstva finansija Crne Gore imaće priliku da razmjene iskustva sa tamošnjim kolegama, iz oblasti obračunskog računovodstva, upravljanja gotovinom, e-naloga i drugih funkcionalnosti programa SAP

Tim Ministarstva finansija, na čelu sa ministrom mr Aleksandrom Damjanovićem, otputovaće u službenu posjetu Zagrebu, gdje će održati niz sastanaka sa hrvatskim kolegama iz oblasti trezorskog poslovanja, saopšteno je iz ovog resora.

Kako se navodi, tom prilikom ministar Damjanović zajedno sa državnim sekretarom dr Ilijom Vukčevićem i predsjednikom Komisije za tržište kapitala Željkom Drinčićem, sastaće se sa hrvatskim ministrom finansija dr Markom Primorcem, sa kojim će razgovarati o mogućnostima širenja saradnje dvije susjedne zemlje.  

- Istovremeno, tokom studijske posjete, predstavnici Direktorata za državni trezor Ministarstva finansija Crne Gore imaće priliku da razmjene iskustva sa tamošnjim kolegama, iz oblasti obračunskog računovodstva, upravljanja gotovinom, e-naloga i drugih funkcionalnosti programa SAP - navodi se u saopštenju.

Takođe će, kako se dodaje, biti analizirana iskustva Republike Hrvatske u dijelu razvoja i funkcionisanja tržišta obveznica stanovništva i realizaciji aranžmana u vezi sa finansijskim derivatima. Govoriće se i o značaju sekundarnog tržišta državnog duga  i uticaju ulaska u eurozonu na obveznice susjedne države.

Posjeta crnogorske delegacije Republici Hrvatskoj organizovana je u cilju intenziviranja međusobne saradnje i podizanja stepena efikasnosti i transparentnosti u poslovanju trezora, kroz primjenu unaprjeđenih procedura koje sprovodi susjedna država, zaključuje se u saopštenju.

 

 

 

 

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 21:28