Delegacija DNP-a položila vijenac na spomenik poginulim borcima NOB-a u Anovima / - DNP
09/05/2024 u 11:20 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Delegacija DNP-a položila vijenac na spomenik poginulim borcima NOB-a u Anovima

Delegacija Demokratske narodne partije na čelu sa presjednikom Milanom Kneževićem, predsjednikom Opštine Zeta Mihailom Asanovićem i predsjednikom Skupštine opštine Zeta Nebojšom Domazetovićem položila je vijenac na spomenik poginulim borcima NOB-a u Anovima, u znak sjećanja na njihovu žrtvu i Dan pobjede nad fašističkom Njemačkom i njenim saveznicima.

- I danas, gotovo osam decenija kasnije, suočavamo se s opasnim pokušajima revizionizma istorije, oživljavanjem nacističkih ideologija i relativizacijom podnesenih žrtava. Zato i u svijetlu najnovijih dešavanja kojima se pokušava genocizirati srpski narod dužni smo da podsjetimo da su Srbi najstradalniji narod na Zapadnom Balkanu u Drugom svjetskom ratu - istakli su iz DNP-a.

Takođe, kako su istakli, s pravom postavljaju pitanje ko je pobijedio 9. maja?

- Sudeći po grlatim revizionistima ispada da je pobijedila Hitlerova Njemačka, a da su dvadeset sedam miliona žrtava ruskog i sovjetskih naroda kako bi se oslobodila pregažena Evropa, u stvari bile izmanipulisane nekom drugom ideologijom - istakli su iz DNP-a.

image

Delegacija DNP-a položila vijenac na spomenik poginulim borcima NOB-a u Anovima

- DNP

Smatraju da je rušenje sovjetskih spomenika po Istočnoj Evropi, istovremeno veličanje i podizanje spomenika njemačkim kolaboracionistima i ratnim zločincima postalo opšteprihvaćeni trend koji Evropu i svijet vraća u 1938. i 1939.

- Naša je dužnost, da se poput naših predaka, ako smo ih dostojni, odupremo ovim monstruoznim naumima i ne dozvolimo da nas oni koji su odgovorni za Aušvic, Jasenovac, Mathauzen, Jadovno, Korićke jamu, Veliku, Pivska dola, označavaju kao genocidne. Zato kao nikad prije moramo uzviknuti:” Smrt fašizmu!“ - istakli su u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 05:33